понеделник, 17 март 2014 г.

Серум за здрави, гъсти и дълги мигли с рициново масло


Или по македонски " Серум за долги и густи трепки" Ах, много забавни думички имат :)

Докато в повечето случай дългите мигли са си дар божии, ние (не до там дарените :) поне имаме достъп до природните масла, които ги подхранват и придават значително по-изразителен и здрав вид.
 Всекидневното използване на спирала и грим си дава отражение на миглите като им се намалява гъстотата, опадват и като цяло изглеждат по-малки и редки. Но не само спиралата ги "изтощава", природното стареенето на организма и избора на храна са други фактори.

   Подсилете фоликула на косъма като консумирате повече ядки, морски храни, зелено-листни зеленчуци(спанак,коприва,марула), чисто био месо(не третирано с хормони и антибиотици).
   Допълнителни хранителни добавки, които спомагат за по-добрата циркулация на кръвта като джинджифила, чесън, черен шоколад, слънчоглед и др. спомагат за по-добро кръвоснабдяване и подхранване на корените на косъмчетата.
  Понеже статията ми е как да си напрашим серум за мигли, няма да навлизам задълбочено в кухнята и чинийте ви :), но е важно мисля да се каже, че здравето идва и от вътре. Както някой е казал "Ние сме съставени, от това каквото ядем!"
 
   Серумът е от три съставки, но се чувствайте свободни да експериментирате и добавяте нови съставки или сменяте съотношенията.

   Серум:

  • 2 части  Рициново масло
  • 1 част    масло от Гроздови семки*
  • 1 част    Алое Вера
*Ако не намерите масло от гр.семки, може да го замените с масло от ст.прес.слънчогледово семе, пшеничени кълнове или вит.Е от природен източник. Бадемово или масло от Жожоба са друга алтернатива.

Използване:
Ок, Дами, преди лягане сложете 1-2 капки на пръстчетата си и ги втрийте едно в друго, за да затоплите маслата и лекичко намажете по дължината на миглите и основата им. Остатъка избършете във веждите. Разклащайте сместа преди да нанесете. Не използвайте твърде много, повече не означава по-бързо действие.
 Избягвайте да слагате през деня, тогава има по голяма вероятност маслата да се стечат в очите.
Съхранявайте в хладилник.
 Ефект:  При всекидневно използване, очаквайте ефект след седмица -две.


Идея: 
1.) За да засилите ефекта на серума, почиствайте си лицето от дневния грим с Кокосово масло.
2.) Серума е подходящ за мигли, вежди, нокто.

Внимание! Не всеки има поносимост към Рициновото масло, ако ви дразни на очите или ги зачерви, пробвайте без него или заменете само с чист вазелин.

Изпробвайте рициновия серум и ми кажете след няколко седмици, "трепките" дали са ви по "долги и густи" :)

Няма коментари: